Κριθαράκι με κιμά στο πήλινο(3 μονάδες)
Υλικα:
Μισό πακέτο κριθαράκι ( εβαλα χοντρο) 2
Μισό κιλό κιμά
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο καρότο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό
2 τριμμένες ντομάτες
Αλατοπίπερο
Τυρί που λιώνει ( εβαλα ρεγκατο)
Λίγο πελτε
Φτιάχνετε τη σάλτσα κιμα ως συνήθως
( εγώ λόγω δίαιτας δεν έβαλα λάδι στη σάλτσα, μάρανα τα λαχανικά και τον κιμά με νερό,πρόσθεσα τις ντομάτες , αλατοπιπερο και πελντε και το αφησα να βρασει και να πηξει η σαλτσα)
Κατοπιν βραζετε το κριθαρακι ( εριξα και λιγο κροκο κοζανης μεσα στο νερο) και το σουρωνετε
Βαζετε το μισο βρασμενο κριθαρακι στο πηλινο,το στρωνετε,και προσθετετε τυρι
Βαζετε μια στρωση κιμα( τον μισο)
Παλι τυρι,κριθαρακι ,τυρι ,κιμα ,και τελειωνετε με τυρι.
Το βαζετε για λιγο σε μετριο φουρνο μεχρι να παρει χρωμα και να λιωσει το τυρι
Ειναι ελαφρυ και νοστιμο