Μελιντζάνες με κιμά και φέτα!1 μονάδα απο τη φέτα,1 απο τον κιμά και 1 απο το λάδι
Συνταγή και φωτογραφία από : Γαρυφαλιά Κάκκαρη
Υλικά:
-
4 μελιντζάνες
-
Ελαιόλαδο
-
400-500 γρ τυρί φέτα
-
1 τομάτα σε φέτεςΓια τον κιμά:
-
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
-
1 κουτί τριμμένη ντομάτα ή χυμό τομάτας
-
Αλάτι
-
πιπέρι
-
Μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας (κανέλλα, μπαχαρι, δάφνη, μαιντανό κλπ)
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιντζάνες. Τις αραδιάζουμε σ’ ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με πινέλο κι απ’ τις δυο πλευρές με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά μόνο του και τον “τσιγαρίζουμε” μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το “τσιγάρισμα” πάντα σε μέτρια φωτιά. (Αν θέλουμε στο τέλος του “τσιγαρίσματος” σβήνουμε με λίγο ξύδι μπαλσάμικο επιτρεπόμενο). Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας και λίγο ζεστό νεράκι και βράζουμε τον κιμά μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά του, περίπου μισή ώρα. Μόλις τον βγάλουμε απ τη φωτιά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο!
Σ’ ενα πυρέξ στρώνουμε τις μισές μελιντζάνες, απλώνουμε από πάνω τον μισό κιμά, τρίβουμε την μισή φέτα από πάνω και συνεχίζουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία. Στο τέλος απλώνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας, ρίχνουμε αλατοπίπερο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά έως 1 ώρα το πολύ, ανάλογα τα υγρά που έχει το φαγητό μας!