ΥΛΙΚΑ
600 γρ. μύρτιλα
400 γρ. ζάχαρη καρύδας
Χυμό από μισό λεμόνι
½ αστεροειδής γλυκάνισος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Παίρνουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, αδειάζουμε μέσα τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
2
Σιγομαγειρεύουμε για 35 – 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
3
Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιούμε στο mutli σε δόσεις.
4
Τη μεταφέρουμε και την αποθηκεύουμε σε βάζα.
5
Διατηρείται εκτός ψυγείου.
Πηγή