φρέσκος σολομός με γιαούρτι με 3 μονάδες από το ψάρι, το λάδι και το γαιούρτι.
Υλικά για 2 μερίδες
2 μέτρια φιλέτα σολομού
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού και το χυμό του
Ξύσμα 1 λεμονιού και το χυμό του
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Πώς θα το μαγειρέψετε
Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τα ψήνετε για περίπου 8’, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC. Στο μεταξύ, αναμιγνύετε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και τον άνηθο, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Μετά τα πρώτα 8’ γυρίστε τα φιλέτα και προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού. Αφήστε το να ψηθεί για 4’ ακόμα. Ιδανικά, σερβίρετε το σολομό με αχνισμένα άγρια σπαράγγια ή αρμυρίκια.
Πηγή