Κοτόπουλο caprese με 3 μονάδες από το κοτόπουλο, το λάδι και το τυρί.
ΥΛΙΚΑ
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
60 ml. ξύδι βαλσάμικο (δείτε τα επιτρεπόμενα εδώ)
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
4 φέτες μοτσαρέλα
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
200 ml. νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Φοράμε γάντια μίας χρήσης, μεταφέρουμε τα στήθη κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να πάνε παντού. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
2
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Σοτάρουμε τα κοτόπουλα και από τις δύο πλευρές πολύ καλά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
3
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμη.
4
Στη συνέχεια σβήνουμε με ξύδι βαλσάμικο, ρίχνουμε τα ντοματίνια, αδειάζουμε το νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5
Τέλος, τοποθετούμε τις φέτες τυριού πάνω από τα κοτόπουλα, το βασιλικό και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
6
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τα κοτόπουλα ζεστά.
Πηγή