Μανιτάρια γιαχνί!1 μονάδα απο το λάδι και 1 απο τις πατάτες.
Υλικά:
300γρ μανιτάρια κονσέρβα ολόκληρα
4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 καρότα σε κύβους
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι κομμένος σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού τοματοχυμό
χυμό ενός λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2κ.γ ξερό βασιλικό
1-2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ θυμάρι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Ρίχνω τα μανιτάρια,τις πατάτες,τις πιπεριές,τα καρότα και σοτάρω για άλλα 7 λεπτά.
Προσθέτω την ντομάτα,το λεμόνι,το σκόρδο,τη δάφνη,το θυμάρι,το βασιλικό,αλάτι, πιπέρι και νερό ίσα να τα καλύψει.
Σιγοβράζω για περίπου 30 λεπτά.
Πηγή agriamanitaria.gr