Μακαρονάδα Με Τόνο με 3 μονάδες από τα μακαρόνια, τον τόνο και το λάδι!
Υλικά για 4 άτομα:
Tα ¾ από ένα πακέτο σπαγγέτι
2 συσκευασίες τόνο σε νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο ξίδι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίξουμε. Τα κρατάμε στο νερό τους.
Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. 1 λεπτό αρκεί, δεν θέλουμε να χάσουν το χρώμα τους.
Σβήνουμε με το ξίδι, το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι.
Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με τον τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθεί ο τόνος και μόλις εξατμιστούν τα ζουμάκια (σε μισό λεπτό περίπου) σερβίρουμε με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.