Αυγά Με Κιμά Και Σπανάκι με 3 μονάδες από τα αυγά, τον κιμά και το λάδι!
Υλικά για 2 άτομα:
4 αυγά
150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κ.σ. κονκασέ ντομάτας ή μια φρέσκια ντοματούλα ψιλοκομμένη
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. φρέσκο σπανάκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σπάμε τα αυγά σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε.
Κατεβάζουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να μαραθεί το σπανάκι.
Προσθέτουμε τα αυγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει το αβγό αλλά να μείνει ζουμερό, χωρίς να παραμαγειρευτεί.
Ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.