Το Καλύτερο Σαγανάκι με 2 μονάδες από το λουκάνικο και το αυγό!
Υλικά (για 4 άτομα):
8 αβγά
1 θηλιά λουκάνικο σε ροδέλες (για επιτρεπόμενα με 1 μονάδα δείτε εδώ)
1/2 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες στο χέρι
1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Σε ένα τηγάνι που καίει πάρα πολύ, βάζουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη καρύδας, τα ντοματίνια, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να μείνει με το λάδι της. Προσέχουμε να μην την παραψήσουμε, για να μην χάσει εντελώς την υγρασία της.
Μόλις γίνει η σάλτσα, σπάμε προσεχτικά τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με καπάκι.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι αλλά να μην παραψηθεί ο κρόκος, γιατί όλη η ουσία είναι να παραμείνει ζουμερός.