Aχινομακαρονάδα με 3 μονάδες από τα ζυμαρικά, τον αχινό και το λάδι!
Υλικά:
1 πακέτο λινγκουίνι
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μπολάκι φρέσκα αβγά αχινού ή 1 βαζάκι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τους αχινούς και κρατάμε τα αβγά τους σε ένα μπολάκι με μερικές σταγόνες λεμόνι.
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Δεν τα στραγγίζουμε!
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και το φέρνουμε δυό-τρεις βόλτες. Προσέχουμε μην μας καεί.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα λινγκουίνι στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Βάζουμε τα λινγκουίνι σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τον αχινό, προσέχοντας να μην πέσει νερό.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Τα λινγκουίνι νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή γι’αυτή τη μακαρονάδα. Αμέσως μετά έρχονται τα σπαγγέτι.