Κρύα σούπα με αβοκάντο με 2 μονάδες από το αβοκάντο και το λάδι! Το αβοκάντο δίνει μια βουτυράτη γεύση στην κρύα σούπα ενώ δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Υλικά:
- 1 αβοκάντο ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 αγγούρι μεγάλο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 1/2 λάιμ (χυμός)
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει πλούσια και πυκνή υφή.
Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να κρυώσει καλά.
Πριν τη σερβίρουμε, την ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και την περίχυνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά).