Κρεμώδης καλαμποκόσουπα με τζίντζερ με 2 μονάδες από το καλαμπόκι και το λάδι!
Υλικά: για 4 άτομα
- 400 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
- 30 γρ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1200 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό (δείτε τη συνταγή εδώ)
- λίγο ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ για περίπου 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι και μόις εξατμιστεί ρίχνουμε το καλαμπόκι και το ζωμό ή το νερό. Μόλις το υγρό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει λίγο, αδειάζουμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Καλό είναι να περάσουμε τη σούπα από λεπτή σήτα, διότι το καλαμπόκι δεν πολτοποιείται τελείως.