Κέικ ινδοκάρυδο με 2 μονάδες από σιμγδάλι και 1 από το ινδοκάρυδο!
Συνταγή και φωτογραφία από : θωμαή σαρακατσιάνου
Υλικά:
- 1.5 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 100γρ ινδοκάρυδο
- Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
- 2κ.γ σόδα μαγειρικής
- Περίπου 1,5 ποτήρι σόδα αναψυκτικό
- Μισό φλιτζάνι γλυκαντικό αλεσμένο στο μούλτι
- 2 βανίλιες κάψουλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί εκτός από την σόδα σκόνη… Ρίχνουμε σιγά σιγά την σόδα αναψυκτικό και ανακατεύουμε στο σιγανό με το μίξερ χειρός… Ρίχνουμε την σόδα σκόνη μέσα στο χυμό λεμονιού να αφρίσει και το ρίχνουμε αμέσως στο μείγμα μας και ανακατεύουμε… Τοποθετούμε σε μία φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και δοκιμάζοντας με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή..απο πάνω πασπάλισα με λίγο γλυκαντικό στο μούλτι.