Κοτόσουπα με φασόλια!1 μονάδα απο τα φασόλια,1 απο το κοτόπουλο και 1 απο το λάδι
Υλικά: για 4-6 άτομα
- 500 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε ψιλά καρέ
- 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλερι (μόνο τα κλωνάρια)
- 3 μέτρια καρότα, σε λεπτές ροδέλες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 φλ. τσαγιού βρασμένα και στραγγισμένα μικρά φασόλια
- λίγο ξίδι
- 1 1/2 – 2 λίτρα χλιαρός σπιτικός ζωμός κοτόπουλου Δείτε τη συνταγή εδώ)
- 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά) ψιλοκομμένη
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια, το σέλερι ακι τα καρότα γαι 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα καλά στραγγισμένα φασόλια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ζωμό, αλάτι,πιπέρι, την καυτερή πιπερίτσα (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε. Μόλις το υγρό πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει καλά. Πετάμε τη δάφνη και μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα. Ραντίζουμε με χυμό λεμόνι.