Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στο τηγάνι με 3 μονάδες από το κοτόπουλο, το ρύζι και το λάδι!
Η φωτογραφία και η συνταγή είναι απο το imommy με κάποιες τροποποιήσεις για την δίαιτα των μονάδων!
Υλικά για 4 άτομα
- 3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά (τούρμερικ)
- 2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-
-
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μαζί με τον κουρκουμά, τις πιπεριές,τα καρότα και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με την ντομάτα αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Οσο μαγειρεύεται το φαγητό έχουμε το νου μας μήπως χρειαστεί λίγο παραπάνω νεράκι. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα προσθέσουμε πάνω από 1 σφηνάκι.
- Μαγειρεύουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, σκεπασμένο με το καπάκι.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
-