Ταραμοσαλάτα με 3 μονάδες! 1 μονάδα από πατάτες, 1 από λευκό ταραμά και 1 από λάδι!
Συνταγή και φωτογραφία από: http://www.argiro.gr
Υλικά:
- 6 μέτριες βρασμένες πατάτες (με τη φλούδα τους)
- 3 κ.σ. γεμάτες λευκός ταραμάς
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 φλ. τσαγιού λάδι
- λίγο νερό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες για την ταραμοσαλάτα και αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κομματιάζουμε με το μίξερ στους κόφτες ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Τέλος, προσθέτουμε το νερό.