Κοτόπουλο με λαχανικά στην κατσαρόλα(3 μονάδες)
Υλικά
- 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό
- μισό κιλό ντομάτες
- 250 γραμ. κολοκυθάκια
- 2 – 3 πράσινες πιπεριές
- μισό κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφού καθαρίσουμε καλά το κοτόπουλο, το πλένουμε, το κόβουμε μερίδες και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το κοτόπουλο και γυρίζουμε τις μερίδες να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.
Βήμα 3
Προσθέτουμε κατόπιν και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και μόλις ξανθίνει και αυτό, ρίχνουμε νερό τόσο, όσο να τα σκεπάζει.
Βήμα 4
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει, ώσπου να μισοψηθεί.
Βήμα 5
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά.
Βήμα 6
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια φέτες και τις πιπεριές κομματάκια.
Βήμα 7
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους, όλα αυτά τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να ψηθούν χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με μία πηχτή σαλτσούλα.
Πηγή συνταγής: http://nostimada.gr/