Κολοκυθάκια γεμιστά με 3 μονάδες από τον κιμά, το λάδι και το τυρί.
Υλικά:
4-5 κολοκυθάκια
ελαιόλαδο
1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμάς κοτόπουλο ή μοσχαρίσιος
200 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
160 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και κατά μήκος. Αφαιρούμε τα σπόρια και τη σάρκα με κουτάλι, χωρίς όμως να την αφαιρέσουμε πλήρως. Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με ελαιόλαδο, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 1 λεπτό. Πρσοθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί καλά, για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, διαλύοντας τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τον κιμά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια ζεστά.
Πηγή