Ινδικό κοτόπουλο ταντούρι -tandoori με 2 μονάδες από το κοτόπουλο και το γιαούρτι.
Υλικά Συνταγής
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
μπόλικο φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
σουβλιά μεταλλικά ή ξύλάκια για σουβλάκι
Για τη μαρινάδα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
1/2 κ.γλ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
1/2 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. καγέν
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο από 1/2 κ.γ.
1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα για το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι (tandoori). Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε από 4 ώρες έως μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε ξύλο κοπής, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με σερβίρουμε με πικάντικη σάλτσα ραΐτα (δείτε την συνταγή εδώ)
Πηγή