Κέικ μόκα (3 μονάδες ανά φέτα 30 γρ)
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ ζάχαρη καρύδας
- 3 γρ αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού καφέ espresso
- 6 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 400 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 κουτ. γλυκού baking powder
Εκτέλεση:
Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαλακωμένο, την ζάχαρη καρύδας, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, την κουταλιά του espresso διαλυμένο σε μια κουταλιά νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Αν θέλουμε αφού ψηθεί το περιχύνουμε με λιωμένη μηδενική σοκολάτα (στα προιόντα εμπορίου)