Καλοκαιρινή βελουτέ σούπα με ψητές ντομάτες και βασιλικό με 2 μονάδες από το λάδι και το ψωμί!
ΠΡΟΣΟΧΗ στον περιορισμό στο ψωμί (1 φέτα 30 γρ)
Υλικά για 1 μερίδα:
450 γρ. ντομάτες, χωρίς σπόρια, κομμένες
1/2 κίτρινη κ 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε φέτες
1/2 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
1,5 φλ. νερό ζεστό
4 φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
για τα κρουτόν:
1 φέτες ψωμί 30 γρ(ζυμωτό), κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 φύλλα βασιλικού
χοντρό αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τις ντομάτες, τις πιπεριές κ το κρεμμύδι στους 180C. Όταν ψηθούν κ πάρουν χρώμα, τα τοποθετώ στην κατσαρόλα μαζί με το ζεστό νερό, τον βασιλικό κ αφήνω να πάρουν μια βράση. Αλατοπιπερώνω κ προσθέτω το λάδι. Κατόπιν πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ.
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κρουτόν κ ανακατεύω με τα χέρια. Τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω στους 180C ώσπου να ξεροψηθούν. Σερβίρω τη σούπα σε πιάτα κ γαρνίρω με τα κρουτόν. Καλή σας απόλαυση!