Καλοκαιρινή Σούπα με καρότα και τζίντζερ με 2 μονάδες από το λάδι και την κρέμα γάλακτος!
Υλικά:
700 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1 κ.γ. (κοφτό) κάρυ σε σκόνη
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών (για συνταγή δείτε εδώ)
1 λεμόνι ξύσμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
2 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά (για πολύ λίγο, δεν πρέπει να γίνουν καφέ ή να μαυρίσουν).
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι και σοτάρουμε για 1′ ακόμη.
Προσθέτουμε το ζωμό και το ξύσμα του λεμονιού και σιγοβράζουμε για 20′, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
Γαρνίρουμε κάθε μπολάκι με σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.