Καλοκαιρινή πατατόσουπα με 3 μονάδες από τις πατάτες, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος!
Απολαύστε μια υπέροχη βελουτέ σούπα σαν πρώτο πιάτο ή για ένα ελαφρύ δείπνο.
Θα εκπλαγείτε ευχάριστα με την νοστιμιά της αλλά και με την ευκολία παρασκευής της. Δοκιμάστε την και δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου!
Τρώγεται ευχάριστα δροσερή, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αλλά και ζεστή τον χειμώνα, είναι υπέροχη!
Τα υλικά μας:
650 γρ. Πατάτες
1 κολοκυθάκι πράσινο
3 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια
800 ml νερό
2 κουταλιές βούτυρο (όχι λιωμένο)
200 ml κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Πάμε να την φτιάξουμε:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα λαχανικά, και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με 800 ml νερό, για μισή ώρα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν για 15-20 λεπτά.
Κατόπιν αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (μαζί με το νερό) σε μπλέντερ ή μίξερ και τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή.
Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να πάρουν μία τελευταία βράση, ανακατεύοντας.
Η σούπα μας είναι έτοιμη!
Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο μας έξτρα λεμονάκι αν μας αρέσει, και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι ή λεμονοπίπερο!
Καλή επιτυχία!!