Καλαμαράκια κοκκινιστά με 3 μονάδες ! 1 μονάδα από τα καλαμάρια, 1 από το ελαιόλαδο και 1 μονάδα από το κρασί !
Υλικά:
- 8 μεγάλα καλαμάρια
- ½ κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- ελαιόλαδο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 3 φύλλα δάφνης
- λίγη ζάχαρη καρύδας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μία κούπα λάδι μαζί με τις τρεις σκελίδες σκόρδο. Μόλις μαραθούν, βγάζουμε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ με νερό και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το λευκό κρασί, τρεις κόκκους μπαχάρι, τρία δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη καρύδας για να κόψουμε την οξύτητα της ντομάτας. Βάζουμε και τη σάλτσα μας στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά.