Καλαμαράκια κοκκινιστά (3 μονάδες)

0
4826
Καλαμαράκια κοκκινιστά

κοκκινιστά με ! 1 μονάδα από τα καλαμάρια, 1 από το ελαιόλαδο και 1 μονάδα από το !

Υλικά:

  • 8 μεγάλα καλαμάρια
  • ½
  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ελαιόλαδο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • λίγη ζάχαρη καρύδας
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μία κούπα λάδι μαζί με τις τρεις σκελίδες σκόρδο. Μόλις μαραθούν, βγάζουμε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ με νερό και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το λευκό κρασί, τρεις κόκκους μπαχάρι, τρία δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη καρύδας για να κόψουμε την οξύτητα της ντομάτας. Βάζουμε και τη σάλτσα μας στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here