-7 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
-1 κρεμμύδι μεγάλο
-4 ντομάτες
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 ποτήρι κρασί λευκό
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
Bάζουμε το λάδι να κάψει σε κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τα κεφάλια από τα
καλαμάρια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κομματάκια των κεφαλιών για 10
περίπου λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να αχνιστεί
καλά. Pίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το μισό κρασί.
Oταν εξατμιστεί το αλκοόλ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα
μυρωδικά, μία ντομάτα περασμένη από τον χοντρό τρίφτη, το σκόρδο και το
αλατοπίπερο. Aνοίγουμε με τα δάχτυλά μας τα καλαμάρια, και με ένα μικρό
κουταλάκι του γλυκού –και αρκετή υπομονή– τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση για
να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Kλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες και
αραδιάζουμε τα καλαμάρια σε μια μεσαία κατσαρόλα που να τα χωράει σχεδόν
ίσα ίσα. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το κρασί και το αλατοπίπερο.
Προαιρετικά, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και 3-4
κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και
αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή συνταγής: http://www.thecookbook.gr/