Τι θα χρειαστούμε…
Για τα γιουβαρλάκια
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά ελάχιστο φρέσκο δυόσμο
- 1/4 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
- 3 ώριμες ντομάτες λιωμένες στο μούλτι ή ένα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Καυτερή πιπεριά*
- Αλάτι, πιπέρι
*Η καυτερή πιπεριά είναι φυσικά προαιρετική αλλά σας προτείνω έστω και για μία φορά να δοκιμάσετε να βάλετε λίγη. Αλλάζει όλο το φαγητό! Από απλό καθημερινό πιάτο, μεταμορφώνεται σε δυνατό και πικάντικο μεζέ, που πάει και με παγωμένη μπύρα αλλά και με ουζάκι. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ρύζι ή πατάτες για συνοδευτικό. Προσωπικά δεν κάνω τίποτα γιατί μου αρέσει σκέτο με φρέσκο ψωμάκι και φέτα.
Πώς θα τα φτιάξουμε…
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και πλάθουμε μπαλίτσες.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι που το ρίχνουμε προς το τέλος προσεκτικά, αφού δοκιμάσουμε την σάλτσα γιατί έχουν αλάτι και τα γιουβαρλάκια. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ρίχνουμε και τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία γύρω στα 30-45 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σαλτσούλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!