Επιδόρπιο με φράουλες!1 μονάδα απο την κρέμα γάλακτος και 1 απο το γιαούρτι
Υλικά:
700γρ φρέσκες φράουλες καθαρισμένες
8 κ.σ ζάχαρη καρύδας
2 κ.γ χυμό λεμονιού
3/4 φλιτζάνι παγωμένη κρέμα γάλακτος(δείτε τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις μισές φράουλες με τις 4 κουταλιές ζάχαρη καρύδας,ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες και να μείνουν με το σιρόπι τους
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τις υπόλοιπες φράουλες με την ζάχαρη καρύδας και τα αφήνουμε στην άκρη να βγάλουν τους χυμούς τους για 30 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη βανίλια,το ρίχνουμε στη σαντιγί και με απαλές κινήσεις τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ετοιμάζουμε το γλυκό μας μοιράζοντας το μείγμα σε ποτηράκια εναλλάξ φράουλες-κρέμα-φράουλες κομπόστα-κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας