Φουρνιστό μακαρονάκι με κιμά (4 μονάδες)
Υλικά:
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
350γρ κοφτό μακαρονάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
200γρ τυρί τριμμένο
1 κ.σ πελτέ
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 φλ. τσαγιού ντοματοχυμό
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το μακαρονάκι και το βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού της συσκευασίας
Το σουρώνουμε και κρατάμε 2 κουτάλες απο το ζουμί που έβρασαν τα μακαρόνια
Σε ένα αλλο σκεύος μαρενουμε με λίγο νερακι το κρεμμύδι,το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα
Ρίχνουμε τον πελτέ,τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι,πιπέρι,την ζάχαρη,το ζουμί που κρατήσαμε απο τα μακαρόνια και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα ζουμιά.Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.Κατεβάζουμε από τη φώτια και ρίχνουμε το λάδι.
Βάζουμε σε ένα βαθύ μέτριο πυρέξ τα μακαρονάκια,πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά
Από πάνω απλώνουμε τον κιμά σε όλη την επιφάνεια,πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί
Πηγή συνταγής: Ντίνα Νικολάου