Φαγόπυρο με μανιτάρια!1 μονάδα απο το φαγόπυρο,1 απο το λάδι και 1 απο το κατίκι.
Υλικά
4 μερίδες
1 φλιτζάνι φαγόπυρο
2 φλυτζάνια νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια (όχι πλευρώτους) καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
100 γραμ. τυρί κρέμα ή κατίκι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το λάδι και αφού κάψει το λάδι προσθέτουμε το φαγόπυρο και το αφήνουμε περίπου 3 λεπτά για να καβουρντιστεί ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε που και που. Μετά από περίπου 5 λεπτά και αφού βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το βραστό νερό Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά και σερβίρουμε με το τυρί και με ένα κλαδάκι φρέσκια ρίγανη.