Χταπόδι γιουβέτσι με 4 μονάδες!1 απο το χταπόδι,1 απο το κριθαράκι,1 απο το λάδι και 1 απο το κρασί
Υλικά Συνταγής
500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
1 χταπόδι 1 1/2 κιλό κομμένο σε μπουκιές
240 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
120 ml λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα μπαχάρι
γαρίφαλο
κανέλα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά, έως ότου πιουν τα υγρά τους. Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
2. Σιγοβράζουμε για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.
3. Τότε, προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε.
4. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά.
Πηγή argiro.gr