Χοιρινό στη γάστρα (2 μονάδες)
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό χοιρινό ψαχνό
- 3 ώριμες ντομάτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 3-4 πιπεριές σε ροδέλες
- 2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 της κούπας λάδι
- 5-6 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας για περίπου 15 λεπτά. Στραγγίζουμε το κρέας και πετάμε το ζουμί. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές. Τοποθετούμε το κρέας και όλα τα παραπάνω υλικά σε γάστρα , ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι) και περιχύνουμε με το λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή να το ψήσουμε λίγο παραπάνω. Τέλος, 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, ρίχνουμε τον μαιντανό.