Σπαγγετι αλ ολιο (2 μοναδες)
Σπαγγέτι αλ όλιο με 2 μονάδες από τα ζυμαρικά και το λάδι!
Υλικά:
- 500 γρ σπαγγέτι
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 6-8 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή ξερή κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά (al dente). Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα προσέχοντας να μην καούν. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι και τον μαιντανό και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρικαι αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει. Μόλις είναι έτοιμη αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά.