Κοτοπουλο με κυδωνια (2 μοναδες)
φωτογραφία από το www.arttable.gr
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο
- 2 κιλά κυδώνια
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 κουταλιά σούπας φρουκτόζη
- 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κρεμμύδι πολύ ψιλό. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αφού το αλατίσουμε και τι πιπερώσουμε, να τηγανιστεί από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Έχουμε καθαρίσει τα κυδώνια και τα έχουμε κόψει σε φέτες και αφού τα τηγανίσουμε ελαφρά σε λιωμένο βούτυρο,τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο με μισή κουταλιά φρουκτόζη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους και να μείνουν με τη σάλτσα.