Χοιρινό καπαμάς (3 μονάδες)
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού λάδι
- 2/3 φλιτζανιού τσαγιού κόκκινο κρασί
- λίγο δεντρολίβανο ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κρέας. Τοποθετούμε σε πήλινο που να κλείνει καλά όλα τα υλικά και το κρέας ανακατεύοντας τα καλά. Τα ψήνουμε όλα στους 175 βαθμούς για περίπου 2-3 ώρες. Σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι.