Ατζέμ πιλάφι με 3 μονάδες, 1 μονάδα από το ρύζι, 1 από το κρέας και 1 από το βούτυρο!
Υλικά:
- 2 κιλά κρέας αρνίσιο ή κατσικίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κούπες ρύζι
- 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το κρέας κομμένο. Αφού σοταριστεί και το κρέας, ρίχνουμε πιπέρι και 5 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ για να μην κολλήσει το ρύζι. Καθώς βράζει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο όσο να μπορεί να το απορροφήσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Πηγή: http://www.argiro.gr