Ρεβιθοπουρές με φασκόμηλο και μήλο με 2 μονάδες από τα ρεβίθια και το λάδι!
Υλικά για 4 άτομα:
- 250 γρ ρεβίθια μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
- 1 κρεμμύδι ξερό στα 4
- 1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
- 1/2 κ. σ. φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ή 1/2 κ. γλ. ξερό
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 4 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ξινόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό ώστε να υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φασκόμηλο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε 4-5 κ. σούπας απο το ζουμί, σουρώνουμε τα ρεβίθια και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αδειάζουμε τα ρεβίθια στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ξινόμηλο και σερβίρουμε.