Ρεβιθόπιτα σαν φουρνιστό φαλάφελ! με 3 μονάδες. 1 μονάδα από τα ρεβίθια, 1 από το αλεύρι και το baking powder και 1 από το λάδι!
Υλικά για 6 άτομα:
- 500 γρ ρεβίθια μουλιασμένα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο χοντροκομμένο
- 1 μάτσο κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2-1 κ. γλ. μπούκοβο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γλ. baking powder
- 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml ελαιόλαδο
- 150 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών (Συνταγή εδώ)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μαζί με το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το σκόρδο, το μπούκοβο, το κύμινο και αλατοπίπερο, μέχρι να σχηματιστεί ένας χοντροαλεσμένος πουρές. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη σόδα, τον baking powder το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Προθερμαίνουμετον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια λεπτή στρώση, πάχους περίπου 2 εκ. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει το μείγμα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.