Παγωτό γιαούρτι με βανίλια με 2 μονάδες από το γάλα και το γιαούρτι!
Υλικά:
- 375 ml γάλα
- 1 κ.γλ. ζελατίνη
- 125 γραμμ. ζάχαρη καρύδας
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) γιαούρτι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη. Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη καρύδας και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.
Πηγή: http://www.argiro.gr