Πίτα νηστίσιμη παραδοσιακή με άγρια χόρτα (2 μονάδες ανά 3 κομμάτια)

0
416

Πίτα νηστίσιμη παραδοσιακή με άγρια χόρτα με 2 μονάδες από το φύλλο και το λάδι!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό λόγω φύλου (3 κομμάτια)

Συστατικά:

1 ½ κιλά διάφορα άγρια χόρτα κατάλληλα για πίτα (παπαρούνες, ζοχούς, λάπατα)

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
​1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μάραθο
1 φλ. λάδι περίπου
αλάτι & πιπέρι
1 φλ. ρύζι (προαιρετικό- αν το χρησιμοποιήσετε, μετράτε άλλη 1 μονάδα)

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C

1. Τρίβουμε με το αλάτι και το λάδι να μαραθούν και να μικρύνει ο όγκος τους.

2. Προσθέτουμε το ρύζι (προαιρετικά) και το πιπέρι.

3. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε με πινέλο.

4. Ρίχνουμε τα χόρτα και τα απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια. Γυρίζουμε τα φύλλα από τα τοιχώματα του ταψιού πάνω στα χόρτα και σκεπάζουμε με 2 φύλλα από πάνω λαδωμένα και αυτά με πινέλο.

5. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 70-90 λεπτά.

Πηγή:http://www.govastileto.gr

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here