Ψαρονέφρι με μουστάρδα και γιαούρτι με 3 μονάδες από το ψαρονέφρι, το βούτυρο και το γιαούρτι!
Υλικά:
800 γρ. ψαρονέφρι, σε μακρόστενα κομμάτια
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2-3 φύλλα δάφνης
λίγο ξίδι
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (για συνταγή δείτε εδώ)
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα, πικάντικη (για μηδενικές δείτε εδώ)
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι. Μόλις «αφρίσει» ρίχνουμε τη δάφνη και το ψαρονέφρι και το ψήνουμε για 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σβήνουμε με το ξίδι, το γυρίζουμε ξανά και το βγάζουμε από το τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, ρίχνουμε τον ζωμό και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα με τα κομματάκια του κρέατος που έμειναν στο τηγάνι.
Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και το φέρνουμε μια βόλτα ώστε να πάει η σάλτσα σε όλα τα κομμάτια.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.