Sushi rolls with salmon (3 μονάδες)
Υλικά:
Για το ρυζι :
1,5 φλ.ειδικό ρύζι για σούσι
2 φλ. παρά 1 δάχτυλο νερό
Sushi vinegar :
Βράζω για 2-3: 1/3 φλ. άσπρο ξύδι, 1/2 κ.γλ.αλάτι,1/2 κ.γλ.γλυκαντικό
-φρέσκο Φιλέτο σολωμού
-Φύλλα από φύκια (nori sheets)
-Washabi (καυτερή σος )
-soya sauce (με μια μονάδα)
Προαιρετικά αγγούρι ,αβοκάντο, Philadelphia (από μια μονάδα για αβοκάντο και philadelphia).
Εκτέλεση:
Πλένουμε σε λεκάνη πολύ καλά το ρύζι & αλλάζουμε νερό μέχρι να είναι καθαρό να μην έχει άμυλο ,το βάζουμε σε σουρωτήρι λεπτό να στραγγίξει για τουλάχιστον μισή ώρα.
Βράζουμε το νερό κ μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε στο 1 και ψήνουμε για 10. Έπειτα αποσύρουμε κ αφήνουμε άλλα 5 με κλειστό καπάκι ή με πετσέτα.
Έπειτα το μεταφέρουμε σε πλαστικό ή ξύλινο μπολ (όχι ανοξείδωτο) και το ανακατεύουμε με ξύλινη η πλαστική κουτάλα ρίχνοντας σιγά σιγά το ξύδι ρυζιού μέχρι να το απορροφήσει.
Βλέπουμε ένα δυο βιντεάκια στο ypu tube πως να γεμίζουμε & ρολάρουμε.