Σάμαλι (1 μονάδα)
Υλικά:
Για το σάμαλι:
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. Γλυκού σόδα
1 βανίλια
Μισή κουτ. Γλυκού μαστίχα σκόνη
Ξύσμα απο ενα λεμόνι
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλί
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
Χυμό απο ενα λεμόνι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σάμαλι. Σε ταψάκι διαμέτρου 15 εκατοστά τοποθετούμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά του σιρόπι οι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στο γλυκό.