Γαύρος μαρινάτος (2 μονάδες)
Υλικά:
- γαύρος φρέσκος
- χοντρό αλάτι
- ξύδι
- λίγο λεμόνι
- λάδι
- σκόρδο
- καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- ψιλοκομμένος μαιντανός
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τον γαύρο από κεφάλι, εντόσθια και κόκκαλο. Ο γαύρος πρέπει να είναι φρέσκος και όσο μεγαλύτερος τόσο καλύτερα. Τον βάζουμε σε στρώσεις με χοντρό αλάτι ενδιάμεσα για 12 ώρες. Τον ξεπλένουμε και τον βάζουμε σε ξύδι και λίγο λεμόνι για άλλες 12 ώρες. Προσθέτουμε λάδι, σκόρδο, πιπεριά καυτερή αν μας αρέσει και τον διατηρούμε στο ψυγείο για πολύ πολύ καιρό. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.