Σπιτικά τσιπς φούρνου! με 2 μονάδες από τις πατάτες και το λάδι!
Υλικά:
- 3-4 πατάτες κανονικού μεγέθους
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού
Βάζετε τις πατάτες σε μπολ με το ελαιόλαδο και το αλάτι και τις ανακατεύετε.
Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω του τις κομμένες πατάτες, κοντά τη μια δίπλα στην άλλη.
Βάζετε τη σχάρα στον καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
Έχετε το νου σας να τις ελέγξετε στο 10λεπτο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τις γυρίζετε και ψήνετε άλλα 5-7 λεπτά.
Τις βγάζετε και τις μεταφέρετε σε πιάτο.
Ψήνετε τις επόμενες.
Τις σερβίρετε με κάποια σος γιαουρτιού(Συνταγή:Ντιπ γιαουρτιού) ή απλώς με λίγη ρίγανη.
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού
Βάζετε τις πατάτες σε μπολ με το ελαιόλαδο και το αλάτι και τις ανακατεύετε.
Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω του τις κομμένες πατάτες, κοντά τη μια δίπλα στην άλλη.
Βάζετε τη σχάρα στον καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
Έχετε το νου σας να τις ελέγξετε στο 10λεπτο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τις γυρίζετε και ψήνετε άλλα 5-7 λεπτά.
Τις βγάζετε και τις μεταφέρετε σε πιάτο.
Ψήνετε τις επόμενες.
Τις σερβίρετε με κάποια σος γιαουρτιού(Συνταγή:Ντιπ γιαουρτιού) ή απλώς με λίγη ρίγανη.
Extra tips
Ο φούρνος πρέπει να είναι καυτός και να έχει πιάσει καλά τη θερμοκρασία.
Οι πατάτες είναι προτιμότερο να έχουν ένα κανονικό μέγεθος. Οι μικρές αρπάζουν πιο εύκολα ενώ οι πολύ μεγάλες πάλι, έχουν την τάση να δείχνουν άχαρες.
Ο φούρνος πρέπει να είναι καυτός και να έχει πιάσει καλά τη θερμοκρασία.
Οι πατάτες είναι προτιμότερο να έχουν ένα κανονικό μέγεθος. Οι μικρές αρπάζουν πιο εύκολα ενώ οι πολύ μεγάλες πάλι, έχουν την τάση να δείχνουν άχαρες.
Πηγή: http://www.imommy.gr