Πατάτες φούρνου “σπασμένες” με 3 μονάδες από τις πατάτες, την παρμεζάνα και το βούτυρο!
Πηγή: http://www.delish.com
Υλικά:
- 1/2 κιλό πατάτες baby
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- 4 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15 περίπου λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Σε ταψί απλώνετε τις πατάτες και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι. Με τον πάτο ενός ποτηριού πατάτε και “σπάτε” τις πατάτες, να γίνουν επίπεδες. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι πατάτες και να κάνει κρούστα το τυρί. Τις σερβίρουμε ζεστές!