Μελιτζάνες γιαχνί στο τηγάνι(2 μονάδες)
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό μελιτζάνες, μακριές (τσακώνικες ή σκουρόχρωμες)
- 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
- 1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις άκρες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους (περίπου 2 εκ.). Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε και τις στεγνώνουμε με μπόλικο χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες να τσιγαριστούν και τις γυρνάμε με μια ξύλινη σπάτουλα να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές, για 7-8 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε 2-3 λεπτά, ρίχνουμε την ντομάτα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
- Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε.
Πηγή συνταγής: http://www.imommy.gr/