Μια παραδοσιακή σούπα που έχει το όνομα λατρεμένου παγωτού. Ο όρος στρατσιατέλα αναφέρεται σε μια σούπα που μοιάζει με το δικό μας αυγολέμονο, μόνο που στο χτυπημένο αυγό έχει νόστιμη παρμεζάνα! Θα την ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα.
Σούπα στρατσιατέλα με 3 μονάδες από τον ζωμό κότας, τα αυγά και την παρμεζάνα!
Συστατικά:
1 λίτρο ζωμό κότας (για συνταγή δείτε εδώ)
4 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κ.γ. κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια σπανάκι
Τρόπος μαγειρέματος:
Βάλε το ζωμό να σιγοβράσει σε μέτρια κατσαρόλα.
Ανακάτεψε τα αυγά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το αλάτι.
Ρίξε λίγο, λίγο το μίγμα στο ζωμό ανακατεύοντας.
Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά, περίπου 1′ λεπτό.
Πρόσθεσε το σπανάκι και ανακάτεψε.
Σέρβιρε αμέσως.
Πηγή:http://www.tlife.gr