Σορμπέ από καρότο –πορτοκάλι για τις πολύ ζεστές μέρες χωρίς μονάδες και χωρίς τύψεις!
Υλικά για 8 άτομα:
- 400ml χυμός πορτοκάλι σουρωμένος
- 400ml χυμό καρότο
- 1γρ. αλάτι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 80γρ. ζάχαρη καρύδας χτυπημένη το μούλτι να γίνει άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του καρότου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη άχνη και τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αδειάζουμε σε ένα ψιλό μπολ και τοποθετούμε το μείγμα μου στην κατάψυξη.
Το σορμπέ είναι έτοιμο ύστερα από 6 ώρες,.
Προσοχή! Κάθε μισή ώρα ανακατεύουμε το μείγμα μου με μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει το σορμπέ μου πιο κρυσταλλικό.
Χρόνος προετοιμασίας: μισή ώρα
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 6 ώρες