Κριθαράκι με τόνο κονσέρβας με 3 μονάδες από το ζυμαρικό, το τυρί κρέμα και τον τόνο!
Υλικά:
250 γρ. κριθαράκι
1 πράσο
1 χοντρό κλωνάρι σέλινο (τα μεγάλα μακριά σέλινα)
3 μανιτάρια στρογγυλά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 σκ. σκόρδο
2 ντομάτες
1 μικρή καυτερή πιπεριά
Λίγο ξίδι
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 ματσάκι μαϊντανό
πάπρικα
2 φλ. ζωμό λαχανικών (για συνταγή δείτε εδώ)
το χυμό 1/2 λεμονιού
2 κ.σ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε σ’ αυτό τα δύο είδη κρεμμυδιών ψιλοκομμένα, το πράσο σε λεπτές ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, το σέλινο και την καυτερή πιπεριά όλα ψιλοκομμένα.
Τα γυρίζουμε αρκετές στροφές για να τσιγαριστούν καλά.
Από τη ντομάτα αφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Έτσι δε θα έχουμε πολλά ζουμιά στο τηγάνι. Αν όμως θέλετε μπορείτε να βάλετε και τους σπόρους της.
Μόλις η ντομάτα ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά με το τσιγάρισμα ρίχνουμε και το κριθαράκι και το γυρίζουμε κι αυτό κάμποσες στροφές για να τσιγαριστεί μαζί με τα υπόλοιπα.
Όταν λαδωθεί καλά και το κριθαράκι ρίχνουμε το ξίδι και το χυμό λεμονιού.
Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 2 φλ. νερού και διαλύουμε μέσα το ζωμό λαχανικών. Τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο φαγητό κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο μόνο αλάτι επειδή βάλαμε το ζωμό που έχει αλάτι. Μπορείτε ακόμη και να το παραλείψετε το αλάτι. Αφήνουμε το κριθαράκι να γίνει για περίπου 15′ – 20′.
Όταν θα είναι έτοιμο βάζουμε τον τόνο κι ανακατεύουμε. Αυτός δε χρειάζεται να βράσει με το φαγητό αλλά μόνο να ενωθεί με τις γεύσεις και τα άλλα υλικά.
Αφού τον ανακατέψουμε να πάει παντού κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι και προσθέτουμε τις κουταλιές της κρέμας τυριού.
Πλέον είναι έτοιμο για σερβίρισμα !