Semifredo καφέ με 3 μονάδες από τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το ουίσκι!
Υλικά
12 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
3 κρόκους αυγών
5 ασπράδια
3 κ.σ. νες καφέ (κόκκους όχι σκόνη)
400 γρ. κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
1 ποτηράκι ουΐσκι
Οδηγίες
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το νες καφέ και το ουΐσκι και ανακατεύουμε καλά. Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να μη σφίξει πολύ) και ξεχωριστά τα ασπράδια (να μη γίνει σφιχτή μαρέγκα). Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους την κρέμα γάλακτος αρχικά και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην πέσει ο όγκος. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ασπράδια, ανακατεύοντας πάλι απαλά. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 6 ώρες.
Πηγή:http://www.botrini.gr